بازدید از موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران

۱۹ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۱:۵۹ کد : ۳۲۹۴۷ اخبار
تعداد بازدید:۱۱۷
بازدید از  موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران

براساس ماموریت محوله از سوی مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت عتف برای بازدید و تهیه گزارش وضعیت و ارزیابی عملکرد موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران و ارائه گزارش به معاونت محترم پژوهشی وزارت عتف؛ کارگروه تخصصی اداره کل نظارت، ارزیابی و آمایش آموزش عالی استان تهران در تاریخ 17بهمن 1401 از این موسسه بازدید به عمل آورد.

این موسسه در سال 1353 با عنوان « انجمن فلسفه ایران» خرید دو ساختمان تاریخی در مرکز شهر تهران که امروزه به ثبت سازمان میراث فرهنگی رسیده با هداف ذیل تاسیس شد:

  1. شناسایی و گسترش میراث فکری و فلسفی ایران در دوران اسلامی و پیش از آن در سطح ملی و بین المللی
  2.     معرفی بهتر سنت­‌های فکری شرق و غرب به ایرانیان
  3.   زمینه‌ سازی برای تطبیق و مقایسه بین سنت‌ های مختلف فلسفی و تطبیق آن‌ ها با حکمت اسلامی

این انجمن بعد از پیروزی انقلاب اسلامی با عنوان «انجمن اسلامی حکمت و فلسفه ایران» به فعالیت خود ادامه داد و از سال 1363 با تعداد دیگری از مؤسسات پژوهشی ادغام و به عنوان زیرمجموعه « مؤسسه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی» در قالب دو پژوهشکده «حکمت و ادیان» و «تاریخ و فلسفه علم» به فعالیت خود ادامه داد.. از سال 1380 با موافقت شورای گسترش آموزش عالی از «پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی» منفک شد و از ابتدای سال 1381 تاکنون به صورت مؤسسه­‌ای مستقل و با عنوان «مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفۀ ایران» به فعالیت خود ادامه می‌­دهد.

در این بازدید که 6 ساعت به طول انجامید، آقایان دکتر شاه‌حسینی«مدیر کل نظارت، ارزیابی و آمایش آموزش عالی استان تهران»، دکتر حسین میرزائی« هیات علمی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران»،  دکتر هدهدی، «معاون اداره کل نظارت، ارزیابی و آمایش آموزش عالی استان تهران» و خانم‌ها دکتر میرزاپور، « سرپرست گروه نظارت بر موسسات پژوهشی وزارت عتف »، دکتر احمدزاده راجی، «کارشناس مسئول نظارت و ارزیابی مؤسسات پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری» به عنوان اعضای تیم بازدید حضور داشتند.

 در نشست اولیه با رئیس و معاونان موسسه، موارد نقص مستندات در فایل گزارش نامه نظارت بر موسسات پژوهشی دولتی مورد بررسی قرار گرفت و نظرات و دیدگاه های کارگروه بازدید، مطرح  و سوالات و ابهامات مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت. در چارچوب این گفتگوها ، آقای دکتر شاه به این موضوع اشاره کردند که این موسسه پرچم دار عرفان و فلسفه اسلامی است  و نقطه‌نظراتی در راستای رفع نواقص، بهبود و ارتقای کیفیت آن ارائه کردند. آقای دکتر هدهدی نیزبه نکاتی در خصوص اعتبارات موسسه که در گزارش نامه ذکر گردیده اشاره کردند. آقای دکتر میرزایی نیز به اهمیت کار در زمینه  فلسفه ایرانی در این موسسه اشاره کردند. سپس، فضای فیزیکی و امکانات موسسه مورد بازدید قرار گرفت. همچنین طی دو جلسه جداگانه با اعضای هیئت علمی، کارکنان و پژوهشگران، مسائل، مشکلات و نظرات آنها از نزدیک بررسی شد. گزارش نهایی ارزیابی وضعیت و عملکرد موسسه مذکور پس از جمع بندی بررسی ها و تحلیل نقاط قوت و نقاط قابل بهبود به مرکز نظارت وزارت عتف ارسال خواهد شد.


نظر شما :

توجه! لطفا دیدگاه خود پیرامون این مطلب را در این قسمت درج نمایید و برای ارسال سایر درخواست ها و پیام ها به بخش تماس با ما مراجعه فرمایید.